Facebook
Mobile
RSS

   
 
FR
VOORVERKOOP TICKETS
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel085 25 26 06

07 November 2015
Cherain neemt de bovenhand…
Na een eerste scratch van de Fransman Stéphane Lefèbvre (DS3 R5) was het Cédric Cherain (DS3 WRC) die het ritme wat opvoerde en de leiding van de wedstrijd in handen nam. Na de eerste drie klassementsproeven ging Cédric Cherain met 7”6 voor aan Kris Princen (Peugeot 208 T16) en met 11”1 aan Stéphane Lefèbvre. Dit trio sloeg reeds een gat want Vincent Verschueren (DS3 R5), op de 4de plaats, tikte aan op meer dan 24".

In de tweede halve lus voerde Cédric Cherain de druk op in de proef van Marchin en verwees zijn naaste achtervolger, Kris Princen, op meer dan 17 seconden. De Peugeot rijder, winnaar van de editie 2014, is de enige die op minder dan een minuut blijft. Dat is deels door zijn stuurmanskunst en deels door een zeer goede bandenkeuze. Ook Stéphane Lefèbvre (DS3 R5) lag op koers maar een lekke band deed hem alle contact verliezen met de koplopers. De talentrijke jonge Fransman ligt dan wel nog 4de, maar reeds op 1’21”9. Dat alles maakte de zaak van Bertrand Grooten (Citroën C4 WRC) die zo naar de 3de plaats schoof op 1’17’’7. David Bonjean en de tweede Citroën C4 WRC liggen niet ver achter, ze zijn 5de op 1’26’’.

Yves Matton vervolgt zijn leerschool op de DS3 WRC. Na een voorzichtig begin verhoogde de baas van Citroën Racing het ritme en hij staat ondertussen op de 6de plaats (+ 1’34”7). De top 10 wordt vervolledigd door Xavier Baugnet (Ford Fiesta R5), Guillaume Dilley (DS3 R5), die werd achteruitgezet door een lekke band op de KP van Tinlot, Xavier Bouche (DS3 R5), die nog altijd bezig is met zijn nieuwe wagen naar zijn hand te zetten, en Davy Vanneste (Ford Fiesta R5).

Pech voor Vincent Verschueren, die mee streed op de voorste posten voordat zijn DS3 R5 de geest gaf met een gebroken aandrijfas in de overbrenging. De Skoda Fabia WRC’s van Lhonnay en Allart vallen net buiten de top 10, net als Jullien en zijn Subaru Impreza. Ze staan voor de DS3 van een Yvan Müller, die de geneugten en de valstrikken van de Condroz Rally nog volop aan het ontdekken is.

Een mooie strijd wordt er ook geleverd in de categorie A8 tussen de Mitsubishi’s van Anthony Martin en Olivier Collard. Zoals verwacht overvleugelt Kevin Demaerschalk de categorie R3 met zijn DS3. De voormalige rijder van het RACB National Team heeft zelfs plaats genomen in de top 20. Cédric de Cecco, voor zijn part, ligt ruim aan de leiding in R2 aan het stuur van zijn Peugeot 208.

Vermelden we nog de neutralisatie van KP1 nadat de Renault Clio van Dumont van de baan ging, gelukkig zonder lichamelijk letsel voor de betrokkenen.

 
 
Previous
07 Novembre 2015
08 Novembre 2015
Cherain in een zetel
Lees meer