Facebook
Mobile
RSS

   
 
FR
VOORVERKOOP TICKETS
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel085 25 26 06

08 November 2015
Cherain in een zetel
Ze vertrokken met een buffer van 55 seconden en het duo op de DS3 WRC met het nummer 6 keerde na de eerste vijf proeven van de dag naar Hoei terug met een voorsprong van 1’21 op de DS3 R5 van Stéphane Lefèbvre-Pieter Tsjoen.

“We houden er een goed ritme op na om de concentratie niet te verliezen en om ons niet te laten verrassen door de valstrikken op het parcours. En die zijn er nog meer dan genoeg!” benadrukt Cédric Cherain. “Maar het is wel waar dat de omstandigheden en de proeven op deze zondag in het voordeel zijn van de WRC’s.”

Stéphane Lefèbvre spaart geen moeite en probeert de schade te beperken. Zijn DS3 R5 kan echter niet rivaliseren met de DS3 WRC. Het Franse rally talent houdt wel de druk op de ketel en verstevigt zijn tweede positie.

Daarachter is het wat drummen geblazen. De DS3 WRC van Yves Matton lijkt hier het voordeel te behalen. Hij vertrok vanmorgen vanop een 5de positie met het mes tussen de tanden. “Ik bouwde snel het vertrouwen op en ik voel me nu op mijn gemak, zeker op de proeven van deze zondag. Mijn doel blijft: het podium halen!” Van bij de eerste chronoritten neemt Yves Matton de maat van Xavier Baugnet en installeert zich op de 4de positie. Een kleine fout van David Bonjean op de klassementsproef van Lavoir vergemakkelijkte daarna de zaken en zo nam hij vervolgens de derde positie over. De baas van Citroën Racing keert uiteindelijk terug naar Hoei met 7’’8 voorsprong op de C4 WRC van David Bonjean, maar die heeft waarschijnlijk zijn laatste zegje nog niet gedaan in de strijd om het podium.

Xavier Baugnet blijft met overschot de sterkste rijder op Ford Fiesta R5. Hij is 5de met een comfortabele voorsprong op Guillaume Dilley, die zijn leerschool vervolgt met de DS3 R5. Het doel voor de vice-kampioen van België: de finish halen zonder problemen. Maar hij moet ook

 

de achterhoede in het oog houden wil hij zijn 6de plaats behouden want Benoît Allart (Skoda Fabia) en Kris Princen (Peugeot 208 T16) komen steeds harder dreigen. De Peugeot rijder, die werd achteruitgeslagen door een lekke band gisterenavond, kan niet veel meer hopen. Hij speelt het spel echter mee en laat overtuigende tijden noteren.

Yvan Müller blijft zijn eerste deelname aan deze Rally van de Condroz perfect onder controle houden. De Franse kampioen vestigde zich stevig binnen de top 10 en liet zich op geen enkele fout betrappen. En dat is al een prestatie op zich.

In de strijd om de top 10 posities zien we verder Jourdan Serderidis (Citroën DS3 WRC) en Olivier Collard (Mitsubishi Evo) tegenover elkaar staan. Het voordeel ging in deze lus naar de Citroën rijder, en dat voor slechts enkele tienden van een seconde.

124 wagens werden aan de start van deze tweede rallydag toegelaten, 20 onder hen profiteerden van de regeling onder “Super Rally”. Maar enkelen, zoals Xavier Bouche (DS3 R5) verkozen om uiteindelijk niet te vertrekken.

Vermelden we nog dat de proef van Wanze geneutraliseerd werd omdat de Honda met het nummer 53 van Bosseloir van de baan ging. Zonder erg voor de betrokkenen overigens.

 
 
Previous
08 Novembre 2015
Lees meer