Facebook
Mobile
RSS

   
 
FR
VOORVERKOOP TICKETS
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel085 25 26 06

05 November 2016
Craig Breen legt het ritme op
Met drie besttijden op zijn actief na de eerste vier proeven, is de Ier Craig Breen de eerste leider van deze Rally van de Condroz.

Met drie besttijden op zijn actief na de eerste vier proeven, is de Ier Craig Breen de eerste leider van deze Rally van de Condroz. Aan het stuur van zijn Citroën DS3 R5 van Burton Racing trok de officiële rijder van het Franse merk meteen in de aanval. Alleen Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) kon zijn ritme volgen. De winnaar van de editie 2015 telt immers slechts 2,9 seconden achterstand. Verder is er een knappe strijd voor de derde plaats, met een overtuigende Guillaume Dilley: met Stéphane Prévot als teamgenoot op de Hyundai neemt hij de vierde plek in op 12”4 van de leider, in het kielzog van Stéphane Lefebvre (Citroën DS3 R5 J-Motorsport), die derde is op twaalf seconden. De top 5 wordt vervolledigd door de eerste WRC, de Citroën C4 van Yves Matton, op 18”5. François Duval neemt de zesde plek in na een mindere chrono in de eerste proef, op bijna twintig seconden van de referentie. Hij doet wel beter dan Verschueren (Skoda), Bouche (Skoda), Fernémont (Ford Fiesta) en Bergkvist (Citroën DS3), die de top 10 volmaken.

Drie keer slecht nieuws bij de tenoren: opgave voor Ghislain de Mevius (Skoda Fabia), de auteur van een sterk wedstrijdbegin, maar nadien verraden door zijn motor. Ook voor Francis Lejeune (Porsche) zit de rally er al op door een motorbreuk. Het team had voordien al tot in de vroege uurtjes gewerkt om de versnellingsbak te vervangen. Tot slot was er ook een kleine crash voor Kris Princen, maar met zware gevolgen: de Peugeot-rijder kreeg te kampen met twee lekke banden en had maar één reservewiel. Er gingen zes seconden verloren in de proef van Lavoir, maar vooral ook vijftig tellen in Wanze, de laatste proef van de etappe.

 
 
Previous
04 Novembre 2016
Voor de start
Lees meer